کاملا منطقی است که شکلات تخته ای لینت اشکال مستعد اکسیداسیون LDL را کاهش می دهد.
این حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان قوی است که آن را وارد جریان خون می کند و از لیپوپروتئین ها در برابر آسیب اکسیداتیو محافظت می کند.
فلاوانول های موجود در شکلات تلخ همچنین می توانند مقاومت به انسولین را کاهش دهند، که یکی دیگر از عوامل خطر رایج برای بیماری هایی مانند بیماری قلبی و دیابت است.
با این حال، شکلات تلخ حاوی قند نیز هست که می تواند تاثیر معکوس داشته باشد.
به نظر می رسد ترکیبات موجود در شکلات تلخ در برابر اکسیداسیون LDL بسیار محافظت کننده هستند.
در درازمدت، این باعث میشود که کلسترول بسیار کمتری در شریانها جمع شود و در نتیجه خطر ابتلا به بیماری قلبی کاهش یابد.
در واقع، تحقیقات یک بهبود نسبتاً شدید را نشان می دهد.
با گذشت زمان، تعدادی از مطالعات نشان داده اند که مصرف کاکائو یا شکلات غنی از فلاوانول می تواند فشار خون را کاهش دهد و سلامت قلب و عروق را بهبود بخشد.
بررسی مطالعات نشان داد که خوردن شکلات 3 بار در هفته خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را تا 9 درصد کاهش می دهد.
خوردن شکلات اغلب فواید کمی را نشان می دهد.
بررسی دیگری نشان داد که خوردن 45 گرم شکلات در هفته خطر بیماری های قلبی عروقی را تا 11 درصد کاهش می دهد.
به نظر نمی رسد مصرف بیش از 100 گرم در هفته فوایدی برای سلامتی داشته باشد.
یک کارآزمایی بالینی در سال 2017 نشان داد که افرادی که بادام را با یا بدون شکلات تلخ مصرف کردند، سطح کلسترول LDL را بهبود بخشیدند.
اگرچه همه این یافتهها امیدوارکننده هستند، اما شواهد بیشتری مورد نیاز است تا بدانیم آیا این شکلات است که خطر را کاهش میدهد یا خیر.
با این حال، از آنجایی که فرآیند بیولوژیکی شناخته شده است (کاهش فشار خون و کاهش LDL مستعد اکسیداسیون)، این احتمال وجود دارد که خوردن منظم شکلات تلخ خطر بیماری قلبی را کاهش دهد.